Gyömbéres-körtés sütőtökkrémleves ?>

Gyömbéres-körtés sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 1 fej hagyma
  • 1 körte
  • gyömbér
  • 1 krumpli
  • bors
  • szerecsendió
  • 1-2 dl kókusztejszín
  • pirított magvak
  • tökmagolaj

 

Elkészítése:

Körülbelül 1 kg sütőtököt (hokkaido a legfinomabb húsú) feldarabolunk és sütőben megsütünk. 190 ° C fokon körülbelül 40 perc alatt sül át a húsa.

Közben egy lábosba kevés zsiradékot hevítünk és 1 fej, apróra vágott hagymát lepirítunk, kicsit sózzuk. Ha üvegesre pirult a hagyma, a körte húsát apróra vágva hozzáadjuk, majd egy kicsit pároljuk – ez ad egy plusz édeskés ízt a levesnek. Kb. 1-2  liter vizet vagy zöldség alaplevet ráöntünk a hagymára és körtére, beleteszünk egy kis darab pucolt gyömbért, egy nagy fej, pucolt, kockára vágott krumplit, és fedő alatt puhára főzzük.

Ha minden megpuhult, belekaparjuk a sütőtök húsát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük.  Botmixerrel pürésítjük, hozzáadunk 1-2 dl kókusztejszínt és egyszer felforraljuk.

Tálaláskor tökmagolajjal és pirított magvakkal díszítjük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.