2017-ben többet és jobban… ?>

2017-ben többet és jobban…

img_9294December 31. közeledtével az ember hajlamos számot vetni az elmúlt év történéseivel, és jellemzően megfogadni, hogy jövőre majd máshogy, majd többet, majd jobban… Nálunk sem történt ez másként. Már elkezdtük feltérképezni a ránk váró boros események sokaságát, hiszen 2017-ben ahogy fentebb is írtam, az alapvetéseket megtartva, de igyekszünk többet és több helyről tudósítani, valamint még jobban dolgozni a blogon.

Ezen felbuzdulva már bőszen töltögetjük a még üres naptárunkat, de hogy ne csak utólag olvassatok mindenről, készítettünk nektek egy listát, amiken lehetőség szerint mi is ott leszünk. Tartsatok velünk akár személyesen, akár a későbbi beszámolókon (illetve a korábbiakon) keresztül! 2017, mi készen állunk!

Ahhoz képest, hogy nem is olyan régen az év eleje még uborkaszezonnak számított, rengeteg olyan programot találtunk, amiket érdemes megnézni. Sőt, nem is kell messzire menni értük.

img_9322Az új esztendő első boros megmozdulását nálam évek óta a Monori Borút Egyesület jegyzi. A Jégvirágtól Borvirágig elnevezésű rendezvény keretein belül január második hétvégéjén megnyílnak a strázsahegyi borospincék kapui, és a gazdák szeretettel várják a borkedvelő turistákat, miközben forralt bor illata lengi be a Szent Orbán tér környékét.

Célszerű tehát 14-én Monorra utazni, vitathatatlanul a legjobb évindító programnak számít. Kedvcsinálónak két cikket is hoztam nektek a megelőző évekből: Egyujjas kesztyűben, forralt borral  és Jégvirágtól Borvirágig – Jól kezdtük az évet!

kleinfb_cover_118-án és 19-én a Bodri Birtokra érdemes majd ellátogatni, hiszen nagyon klassz programok várnak azokra, akik kedvelik a finom ételeket, borokat és még a sportot sem vetik meg. 18-án Klein Dávid tart élménybeszámolót az Annapurna megmászásáról, amihez Makk Norbi remek nepáli vacsorát komponált, hogy csak a kacsa curry-t, vagy a sütőtökös kuszkusszal és alma chutney-val megbolondított marhaoldalast említsem. Dávid 2016-ban, a Manaszlu megmászása kapcsán járt már a birtokon, erről itt olvashattok: Nepál a pincében.

markus_istvan_galaest_fbMásnap egy hasonlóan “sportos” programra kerül sor, hiszen Márkus Öcsi mesél a 2016-os sparthatlon versenyről, amit szintén vacsora követ majd, ezúttal görög módra.

A hónap vége felé más borvidéken is sűrűsödnek a programok, hiszen Vince nap alkalmából a dűlőjárások, borszentelések ma már egyre divatosabbak. Ebben Villány jár még mindig az élen, a Pincéről pincére – Variációk Vincére elnevezésű rendezvényével. Január 21-én Hordós-, Dűlőjáró- és Vacsorázó Vince programokkal várják a Villányi borvidék pincéi a borturistákat. Reggel Hordós Vince programban ismerkedhetnek meg a hordókban érlelődő, forgalomban még nem található borokkal, majd három Dűlőjáró Vince útvonal közül választhat ki-ki kedvére, ahol bőséges reggelivel, jó borokkal és sok-sok játékkal várnak a borosgazdák, míg este, az egész napos fullsizerender-6talponállás után 12 pince Vacsorázó Vince programjából válogathatnak a vince napozók.

Másik kedvencünk Mád, ahol immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Vince napi Borünnep. Az egész napos programra szintén 2017. január 21-én, szombaton kerül sor, a Demetervin, Holdvölgy, Szent Tamás és Zsirai Pincészetek szervezésében. Két éve ott jártunk, amiről szintén cikkeztünk: Vendégségben az öröm isteneinél.

cover2016-ban viszont nem mentünk ilyen messzire, hiszen bár Szekszárd még nem jeleskedik annyira ennek a neves napnak a megünneplésében, azért a Bodri Pincészet jóvoltából már helyben is van Vince napi program. Idén is egy teljes hétvégét szentelnek ennek, január 20-22-ig, melyben disznóöléssel kombinált dűlő- és pincebejárás, disznótoros ebéd és vacsora, valamint forralt borozás is szerepel. Tavaly nagyon jó hangulatú volt, itt olvashattok róla: Faluhely télen.

Január 28-án Csopakra lehet áttelepülni, hiszen hetedszer rendezik meg az Olaszrizling Szerintünk elnevezésű rendezvényt, melynek témája ezúttal az Olaszrizling ültetvények fennmaradásának esélye. Két helyszínen zajlik majd az esemény, több mint 30 kiállítóval, rengeteg olaszrizlinggel, valamint kellemes, baráti hangulattal.
A résztvétel regisztrációhoz kötött, jegyek korlátozott számban kaphatóak. Jegyár: 7.000,- / fő, amely tartalmazza a korlátlan kóstolást a rendezvény ideje alatt, valamint a két helyszín közötti transzfert és Balatonfüred – Csopak közötti szállítást.

Nos, mint látjátok elég mozgalmas lesz az évkezdés, nem különben a folytatás. Hamarosan a többi programot is összegyűjtjük és posztoljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.